Avantajele înotului - adică de ce să mergeţi la piscină?

2020-07-13
Avantajele înotului - adică de ce să mergeţi la piscină?

Înotul este o activitate sportivă datorită căreia puteţi îmbunătăți condiţia fizică, să scăpați de kilogramele în plus și să vă modelați silueta. Pentru persoanele care duc un mod de viață sedentar, este un exercițiu benefic care întărește coloana vertebrală și are un efect pozitiv asupra sistemului circulator. Înotul are de asemenra multe alte avantaje. Care? Puteți citi despre asta în postarea de astăzi - vă invităm la lectură!

Care sunt avantajele înotului?

1. Uitați de problemele de spate

Înotând în mod regulat, veți putea atenua sau elimina complet durerile de spate și de coloană vertebrală. În timpul exercițiilor în apă, se relaxează mușchii și crește mobilitatea articulațiilor . Aceste aspecte fac ca, presiunea mușchilor pe coloana vertebrală să fie mult mai mică. Merită adăugat, că vizitele frecvente la piscină pot fi o alternativă excelentă pentru exercițiile corective. În timp ce înotăm, dezvoltăm diverse părți ale corpului și modelăm postura corectă.

2. Îmbunătățește agilitatea corpului tău

În timp ce înotăm, facem multe mișcări diferite, datorită cărora agilitatea corpului se îmbunătățește. După cum am menționat mai sus, mușchii se relaxează în timpul activității în apă şi prin urmare câmpul de activitate a picioarelor și a brațelor este mult mai mare. Dacă doriți să vă întindeți corpul - înotul este o excelentă oportunitate.

 

3. Scapă de ţesutul adipos în plus

În timp ce înotăm, organizmul nostru lucrează intens, ceea ce are un efect pozitiv asupra metabolismului. Vizitele ciclice la piscină vă vor permite să ardeți până la 600 de calorii într-o oră. Toţi probabil sunteţi de acord că este o soluție excelentă pentru a scăpa de țesutul adipos în plus.

 

4. Întăriţi mușchii și atingeți silueta visată

Datorită activităților la piscină, activăm pentru a lucra mulți mușchi. Datorită faptului că apa este mai densă decât aerul, muşchi întâmpină mai multă rezistență și, prin urmare, creşte mai mult efortul. În timp ce înotăm, nu simțim mai mare intensitate la antrenament, şi totul datorită flotabilității apei. Dar trebui să ţineţi minte acest lucru ca să înotați în diferite stiluri - doar atunci diferitele părți ale corpului sunt întărite uniform.

 

5. Reduceți stresul și aveţi grijă de liniște sufletească

Înotul este, fără îndoială, unul dintre cele mai relaxante activități sportive. Pe lângă faptul că este mult mai sigur decât alte sporturi, vă permite să eliberați multe endorfine, despre care se știe că influenţează bunăstarea suflătească . Apa care se lovește de corp acționează asupra mușchilor încordaţi ca un maseur. Baia în apă stimulează și circulația sângelui și vă permite să vă relaxați.korzyści z pływania

 

Sperăm că postarea de mai sus v-a oferit cel puțin câteva informații până acum necunoscute despre înot și beneficiile acesteia. Recomandăm această activitate sportivă tuturor celor care doresc să atingă silueta de vis într-un mod foarte plăcut.Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Continuarea navigării pe site implică acceptarea Politicii de Confidențialitate.
Close
pixelpixel