Ce să mănânci înainte și după antrenament?

2020-08-28
Ce să mănânci înainte și după antrenament?

Nu există nicio îndoială că alimentația adecvată este un aspect extrem de important care trebuie luat în considerare dacă doriți să slăbiți și să efectuați antrenamente eficiente. Mulți începători nu știu de câte ori ar trebui să mănânce pe zi și la ce intervale. În articolul de astăzi, am dori să vă prezentăm câteva sfaturi legate de mesele înainte și după antrenament. 

 

Cum ar trebuie să arate masa înainte de antrenament?

Dacă sunteți o persoană căreia îi place să înceapă ziua cu un antrenament riguros, rețineți că corpul dumneavoastră va avea nevoie de zaharuri simple și complexe. Primul dintre ele va furniza energia necesară în timpul exercițiilor, iar al doilea, care acționează mai rapid, va influența pozitiv activitatea creierului. O gustare bună înainte de mișcare dimineața este compusă dintr-un amestec de fructe și nuci. Dacă exersați după-amiază, nu este nevoie să consumați mulți carbohidrați, atâta timp cât ați consumat destul la masa de dimineață. Este important să nu vă săturați înainte de antrenament și să nu consumați alimente grele, bogate în grăsimi. Acest tip de masă vă poate afecta în mod negativ dispoziția în timpul antrenamentului, iar corpul dumneavoastră va trebui să folosească mai multă energie pentru a o procesa. De asemenea, nu vă recomandăm să mâncați feluri de mâncare care conțin amidon, care este un carbohidrat ce stimulează activitatea sistemului digestiv și, în consecință, dă rapid o senzație de foame.

 

Cum ar trebuie să arate masa după antrenament?

Vă întrebați ce să mâncați după antrenament pentru a oferi corpului elementele lipsă? Efortul crescut accelerează metabolismul, de aceea corpul uman are nevoie de proteine. Cea mai bună soluție este să le consumați sub formă de produse lactate – adică iaurt sau brânză de vacă. Este o idee bună să mâncați o masă ușoară imediat după antrenament. Dacă ați exersat de dimineață, mâncați un mic dejun bogat în carbohidrați - puteți alege pâine sau paste. Desigur, orezul cu carne bogată în proteine ​​va funcționa și el bine. După antrenamentul de seară, mâncați o cină cu conținut scăzut de calorii, care va conține zaharuri pentru regenerarea organismului. Cu toate acestea, o astfel de masă trebuie consumată cu cel puțin două ore înainte de culcare.


jedzenie dla aktywnych fizycznie

 

Merită menționat faptul că nevoile nutriționale înainte și după antrenament pot fi diferite pentru persoanele care practică sporturi diferite și doresc să obțină rezultate diferite. După antrenamentul de forță, cel mai bine este să consumați alimente bogate în proteine, iar după o sesiune de alergare, să mâncați o masă bogată în legume care ajută la dezacidificarea organismului. În timpul unei astfel de activități, nu uitați de hidratarea corectă și să purtați încălțăminte de sport confortabilă!

 

Sperăm că articolul de mai sus s-a dovedit a fi de ajutor și datorită lui știți deja ce să mâncați înainte și după antrenament. Vă recomandăm, de asemenea, să verificați postările noastre anterioare.

 Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Continuarea navigării pe site implică acceptarea Politicii de Confidențialitate.
Close
pixelpixel