Istoria mărcii Levi's

2020-10-26
Istoria mărcii Levi's

Levi Strauss & Co. este un brand american renumit mai ales pentru producția de produse de îmbrăcăminte de înaltă calitate din denim. Mai târziu, oferta sa s-a extins semnificativ și acum puteți găsi și tricouri, jachete, genți și multe alte accesorii de îmbrăcăminte. În articolul de astăzi, am dori să vă prezentăm istoria extrem de interesantă a întemeierii firmei Levi's.

 

Levi's - cum a început totul?

Marca de îmbrăcăminte Levi's a fost creată de imigrantul evreu de origine germană, Levi Strauss, care a venit în Statele Unite și s-a stabilit în San Francisco în anul 1853. Încă de la început, a dorit să deschidă o altă filială a galanteriei întemeiate de frații săi la New York. Datorită muncii grele și a flerului pentru afaceri, Levi a transformat în 20 de ani magazinul mic într-o companie înfloritoare. Galanteria sa a fost adesea vizitată de Jacob Davis, un croitor cu care a încheiat mai târziu un parteneriat. Unul dintre primele modele ale celor doi domni au fost niște pantalonii solizi care aveau nituri metalice în cele mai vulnerabile locuri pentru a preveni ruperea. În anul 1873, acești domni au primit pentru acest produs un brevet de la US Patent Office. Această dată este considerată momentul oficial al creării blugilor în forma pe care o cunoaștem astăzi. Pentru producția de pantaloni, Levi Strauss & Co. au folosit material de înaltă calitate care a fost furnizat de Amoskeag Mill, o companie cunoscută pentru fabricarea de țesături extrem de solide. Pantalonii Levi's s-au dovedit a fi un produs foarte durabil, cumpărat din ce în ce mai des de oameni care lucrau în condiții dificile. O dovadă a calității acestora este faptul că primii blugi de lucru ai mărcii au fost denumiți „Waist overalls”. 

 

Nașterea pantalonilor iconici și a soluțiilor inovatoare

În anul 1905 au fost lansați pantaloni Levis 501 care sunt considerați și astăzi un model iconic. Peste douăzeci de ani mai târziu, în produsele mărcii americane au început să se folosească fermoare în loc de nasturi – această soluție a devenit foarte populară datorită confortului incredibil pe care l-a oferit utilizatorilor săi. Un detaliu interesant este faptul că blugii „Lady Levi’s”, creați în 1934, care, după cum sugerează și numele, au fost proiectați pentru femei – au fost promovați de revista Vogue. Această situație a avut drept efect creșterea semnificativă a popularității acestui model. În anii '40, produsele Levi’s au ajuns și în Europa. Zece ani mai târziu, datorită apariției în diferite filme, marca a înregistrat creșteri de vânzare și tot mai multe celebrități au început să poarte îmbrăcămintea acesteia. Din grupul de fani ai pantalonilor rezistenți Levi's au făcut parte Marylin Monroe și Elvis Presley. Compania și-a pus amprenta în istoria culturii pop atunci când Andy Warhol a proiectat coperta Rolling Stones pentru albumul „Sticky Fingers” în 1971, care conținea blugi cu un fermoar proeminent.

 

spodnie levix

Produsele mărcii descrise mai sus, în ciuda trecerii anilor, sunt încă sinonime cu o calitate înaltă și un design elegant. Magazinele cu marca Levi’s pot fi găsite în întreaga lume și oferă atât produse din colecții noi, cât și produse clasice legendare pe care le-am enumerat în acest post.

 

Sperăm că ați găsit interesant articolul de mai sus și că ați aflat din el cel puțin câteva detalii necunoscute până acum despre istoria mărcii Levi's.

 

Vă recomandăm, de asemenea, să citiți articolele noastre anterioare.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Continuarea navigării pe site implică acceptarea Politicii de Confidențialitate.
Close
pixelpixel